Minister Falisie Pinas brengt kennismakingsbezoek aan sectie TCT Marowijne

De minister van TCT heeft op vrijdag 15 october een kennismakingsbezoek gebracht aan de afdelingen van het ministerie gevestigd te Moengo en Albina.De delegatie bestond verder uit de directeur van TCT, Drs. Thelma Douglas-Pinas, en beleidsmedewerkers.
De sectie TCT Moengo werd in 2006 in het leven geroepen om ordening te brengen in de transportsector te Marowijne.Ook moet de sectie de potentie van het Toerisme identificeren en Communicatie perikelen rapporteren aan de leiding in Paramaribo.
De minister werd bij aankomst welkom geheten door de DC van Marowijne, Theo Sondrejoe, en het hoofd van sectie TCT Marowijne, mw. Adolphina Cairo.Zij gaf aan dat de afdeling een huisvestingsprobleem had maar dat die opgelost is.Het bewijs werd geleverd doordat minister Pinas de nieuwe werkruimte van de afdeling officieel in gebruik mocht nemen.Het personeel was erg verheugd om de minister op bezoek te hebben en gaf aan wat de stand van zaken is op de afdeling. Na het aanhoren van de wensen zei minister Pinas dat de afdeling Capaciteitsversterking tegemoet mag zien middels trainingen.Vooral op het gebied van districtstoerisme is er werk aan de winkel.
De delegatie bracht verder een bezoek aan sectie Openbaar Vervoer te Albina.Daar presenteerde het sectiehoofd, Oscar Awese, een document aan de minister die actiepunten bevat om de dienstverlening te verbeteren. Ook werd een verzoekschrift van de bewoners van het dorp Erowarte aan de Marowijnerivier overhandigd aan de minister over slechte telecommunicatieverbindingen. De heer Awese pleit voor verbetering van de faciliteiten van de dienst zoals: vaste telefoon, computers en airconditioning. Ook ziet hij graag dat het Taxiwezen en het bootvervoer geordend wordt. Een aanbeveling van sectie TCT Marowijne is om de boot en taxi-houders vergunningplichtig te maken. Een overzicht van deze dienstverleners is al in het bestand van sectie Openbaar Vervoer.            Minister Falisie Pinas zegt dat er binnenkort actiestappen hieromtrent volgen. Ook gaf de minister in zijn toespraak de potentie aan van Albina als toeristisch product. Verbeterde transportfaciliteiten te water zou de vrachthandel met Frans-guyana en Brazilie als resultaat kunnen hebben. Het luchttransport naar Albina zal ook bekeken worden.
Een van de prioriteiten van de minister is het aanscherpen van de veiligheid van passagiersvervoer te water.

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding aan de waterkant van Albina.                

 

Design : S. Sabiran 
Ministry of Transport, Communication and Tourism
Paramaribo, Suriname Januari 2011