Ministers Falisie Pinas en Wonnie Boedhoe geven startsein rehabilitatie Johan Adolf Pengel airport

In januari 2012  zal er veel meer te doen zijn voor personen die passagiers ophalen op de Johan Adolf Pengel(JAP) airport. Zo komt er een commercieel activiteiten centrum die werkgelegenheid moet bieden aan vooral Paranen.28, 5 miljoen is het prijskaartje die de JAP airport een permanente face-lift moet geven, te beginnen bij de landingsbaan.
Op vrijdag 7 januari gaf minister Falisi Pinas samen met zijn collega,Wonnie Boedhoe van Financien, het startsein voor de werkzaamheden. Minister Pinas gaf in zijn speech aan dat de regering werkt aan het ontwikkelen van de infrastructuur voor de luchttransport. Een verbeterde infrastructuur zorgt immers voor betere export van onze producten. Ook zorgt een veiligere luchthaven voor een versterkte hub positie naar BraziliŽ, het caraibisch gebied en Zuid-Amerika.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer MNO Vervat onder directievoering van ACE Consultancy. De vernieuwingen houden in: het voorzien van de 3480 m lange landingsbaan van 65.000 ton asfalt, aanbrengen van nieuwe markeringen, baanverlichting en vervangen van de 30 jaar oude elektrische installaties. Ook komt er meer parkeergelegenheid en een mall voor bezoekers.

Met deze investering zal de NV.Luchthavenbeheer beter voldoen aan de internationale veiligheidsnormen voor luchthavens.

Design : S. Sabiran 
Ministry of Transport, Communication and Tourism
Paramaribo, Suriname Januari 2011