Minister op bezoek bij radio mArt

Tijdens zijn werkbezoek aan de vakantiebeurs in Nederland, heeft minister Falisie Pinas een beleefdheidsbezoek gebracht aan de grootste communicatiebron van de Surinamers in Nederland radio mArt. In een rechtstreekse radio uitzending met interactie van de meer dan 80.000 luisteraars zijn er na een duidelijke uiteenzetting interessante samenwerkingsvoorstellen gedaan. In november bracht de directeur van mArt samen met zijn collega radio directeur Paul Redout van radio CBS/Rapar Rotterdam een kennismakingsbezoek aan de minister. Directeur van Gom van radio mArt heeft de minister toegezegd alles in het werk te zullen stellen om het toerisme naar Suriname te bevorderen middels hem een concreet actieplan aan te bieden. Surinamers in het buitenland zijn de beste promotors van hun geboorteland. Wij moeten met trots onze eigen kinderen en de rest van de wereld in beeld en geluid overtuigen omtrent de geschiedenis, gastvrijheid, multi-culturaliteit, en de natuurlijke schoonheid van Suriname is de boodschap van de heer van Gom.
Minister Pinas vergezeld door Armand Li A Young directeur van Stichting Toerisme Suriname zijn voornemens het aantal toeristen naar Suriname te verdubbelen.Om dit doel te bereiken willen zij alle middelen inzetten om hun streven na te leven.
De heer van Gom merkte op zijn beurt op, dat vele geboren Surinamers zich steeds meer schamen dat zij door autochtone Nederlanders worden verteld hoe prachtig het binnenland van Suriname is. Wij zijn historisch bewezen stelselmatig angstig gemaakt dat het binnenland van Suriname levensgevaarlijk is. Die gedachte wordt van generatie op generatie over gedragen. mArt wil zich daarom beijveren om het tij te doen keren.
Nederlanders van Surinaamse afkomst moeten uit eigen evaring ook weten hoe hun broeders en zusters in het binnenland de slavernij hebben overleefd. Met vanzelfsprekend ook de mogelijkheid tot ontspanning middels een binnenlandse tocht dwars door de prachtige Surinaamse natuur.
De bewindslieden hebben toegezegd regelmatig gebruik te zullen maken van de faciliteiten van mArt. Radio mArt en binnenkort weer tv beschikt over een bijzonder groot netwerk en organiseert zelf maar ook met verschillende andere organisaties diverse grote evenementen in Nederland. Voor de Surinaamse overheid en bedrijven in de toeristische industrie een uitstekende mogelijkheid om de vleugels uit te slaan.
Radio mArt is 24 uur per dag wereldwijd te beluisteren via http://www.radiomart.nl

Design : S. Sabiran 
Ministry of Transport, Communication and Tourism
Paramaribo, Suriname Januari 2011